Ankara Diş Klinikleri Ortodontik Tedavisi

Ortodontik Tedavisi

Ortodontik Tedavi Nedir?

Ortodontik tedavi, dişlerde ve çenelerde meydana gelebilen hasarları düzletmek için uygulanan bir yöntemdir.

Koruyucu (Proflaktik) Ortodontik Tedavi Nedir?

Erken yaşlarda ileride ortodontik anomali olacağının teşhisi konulan çocuklarda uygulanmakta olan ve son derece basit bir tedavidir.

Koruyucu Ortodontik Tedavinin Önemi Nedir?

Koruyucu Ortodontik tedavi gelişme sürecinde uygulanmakta olan bir tedavidir. Eğer ki bu tedavi gelişme sürecinde uygulanmaz ise ileride ortodontik anomali tedavisi koruyucu ortodontik tedavisine göre hem daha masraflı daha da önemlisi daha zor bir tedavidir.

Düzeltici Ortodontik Tedavi Nedir?

Süt dişlerinden sonra çıkan kalıcı dişlerde veya çenede oluşan çarpıklıkları ve düzensizlikler normal hale getirmek için uygulanan tedavi yöntemidir.

Ortodondik Tedavinin Önemi Nedir?

  • Diş düzensizliklerinin sebebi olan peridontal probleminin meydana gelmesini engeller. Sağlıklı bir ağız ortamı hazırlamaktadır.
  • Kişinin dişleri düzelme gösterdikçe bundan dolayı çenelerin kapanması da düzelecek ve çene eklemelerinde meydana gelen ağrılar, zorlanmalar ve tıkırtılar giderilmiş olacaktır.
  • Dişlerin düzene girmesiyle beraber estetik anlamda da düzelme meydana gelmektedir.
  • Estetik görüntü için ne bir proteze nede kaplamaya ihtiyaç duyulur.

Tedavi sonrasında dişler Eski haline Döner Mi?

Düzeltici ortodontik tedavi sonucunda düzelen dişlerin tekrar bozulmaması için pekiştirici tedavi uygulanmaktadır. Bu tedavi çok önemli bir noktadır nedeni ise yerleri değişmiş olan dişlerin yeni yerlerine adapte olmaları için etraflarına düzenli bir şekilde kemik dokusu oluşması gerekir. Bunun içinde 4 veya 6 aylık süre içerisinde pekiştirme tedavisi uygulanır. Tabi bu pekiştirme tedavisi her hastaya uygulanacak diye bir durum söz konusu değildir fakat yine bazı vakalarda ise daha uzun bir tedavi sürecine girilmesi gerekebilir bunun kararını da tabi ki hekiminiz karar vermektedir.

20'lik Dişler, Dişlerin Genel Yapısını Bozar Mı?

Genel olarak 20'lik dişler, dişlerin genel yapısını bozmaktadır. Bunu 20 yaşına gelmeden yani 15 veya 16 yaşlarında çekilen panoramik röntgen yardımıyla tespit edilip daha dişler çıkmadan çekim işlemi uygulanabilir. Ortodondik tedavi geçirmiş bir kişinin 20’lik dişlerin problem çıkarıp çıkarmayacağını yine hekiminiz tarafından belirlenerek, hastaya bilgi verilir. Bu olay da yapılan tedavinin kalıcı olması için önemli bir faktördür.

Ortodontik Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Ortalama olarak 18 ila 24 ay arasında sürebilir tedavi. Bu Süre Hastanın tedaviye başlama yaşı, tedaviye ilgisi ile kısalabilir veya uzayabilmektedir.

Ortodontik Tedavi Ağrılı Bir Tedavi Midir?

Yeni uygulanmaya başlayan ortodontik tedavi ile ne bir ağrı ne de kullanmada olan sıkıntılar ortadan kaldırılmıştır. Özellikle görüntü problemi, uygulanmakta olan şeffaf braket tekniği sayesinde rahatça kullanma imkânı sağlamıştır.

Ortodontik Anomali Neden Oluşur?

  • En önemli faktör kalıtsal düzensizliklerdir.
  • Parmak emme, yalancı emzik kullanımı, uzun süreli biberon kullanımı gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
  • Süt dişlerindeki madde kaybına sebep olan büyük çürükler, süt dişlerinin erken dökülmesi.